Då var det dags för recept nummer två i mitt försök till att få in fler vegetariska alternativ i mitt liv.
En underbart god lasagne som jag varmt kan rekommendera.
Gör så här
Bild och recept från ICA |
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
- 3 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 tsk flytande honung
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
- 4 dl vatten
- 200 g fryst bladspenat
- 2 halloumiost (à 200 g)
- 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
- 1 1/2 dl riven prästost
- salt och svartpeppar
ev färsk timjan till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
- Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en krispig grönsallad med en dressing gjord på
olivolja
citronsafts
salt
peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar