torsdag 7 februari 2019

Vegetarisk lasagne med halloumi och spenat


Då var det dags för recept nummer två i mitt försök till att få in fler vegetariska alternativ i mitt liv.
En underbart god lasagne som jag varmt kan rekommendera.
Bild och recept från ICA

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
  • 4 dl vatten
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 halloumiost (à 200 g)
  • 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • salt och svartpeppar
    ev färsk timjan till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
  5. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en krispig grönsallad med en dressing gjord på 
olivolja
citronsafts
salt 
peppar 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar