torsdag 23 maj 2013

Orsakar fullmåne sömnproblem?

                                                                               Foto Serkan Günes

Månens kraft är enorm. Det är direkt kopplad till ebb och flod, alltså månen påverkar vatten . Vi, människor består utav 75% vatten, och såklart påverkas vi av månens kraft. Speciellt ett par- tre dagar innan fullmåne kan en del människor känna oro, nervositet, ångest. Det beror på att Själens kraft- alla våra känslor - det är ju element vatten, och innan fullmånen allting kommer till sin spets, allting ökar. Även våra mörka, tunga känslor - allting kommer upp till ytan. Efter fullmånen allting stabiliseras så småningom. Med andra ord- när du känner dig irriterad, ledsen eller extra ofta plågas av skuldkänslor – kolla månen! Kanske det är fullmåne på gång, och dina obehagliga känslor beror på naturens krafter.
 
 
 
Fullmånen är majestätisk och mytisk. Vem har väl inte hört talas om månfeber och varulvar? Det vimlar av anekdoter om mentalvårdare, sjukvårdspersonal och poliser som hävdar att fullmånen påverkar människor och gör dem, om inte håriga, mer eller mindre ”galna”. De mesta klagosångerna om fullmånens påverkan på människan (att den påverkar naturen är det förstås ingen som tvistar om) handlar dock om att den gör det svårt att sova, att man sover oroligt, och att det ”kryper i skinnet”. Källa: nyttigt.eu 
I en nyskriven rapport som publicerades i ”journal of sleep research” sov försökspersonerna i genomsnitt 20 minuter kortare vid fullmåne än vid nymåne. Dessutom var mornarna tyngre, flera kände sig tröttare och på sämre humör än vanligt. Källa: SvD
 
Typisk jag dagen efternatten med fullmåne!!
 

 
Visste du att vissa BB:s faktiskt har mer personal tillgänglig under perioder med fullmåne? En barnmorska berättade att när det gäller att planera förlossningen bör man beakta fullmåne och tiden där i kring som den förväntade tiden för leverans. Är Du själv född när det var fullmåne? på sidan manfaser kan du kolla!!!!
 
 
 
FAKTA OM MÅNEN
 
 
 
Påverkar vattnet

 Fullmåne är den månfas då månen står mittemot solen och vänder hela sin belysta hälft mot jorden.

Månens omloppstid runt jorden är fyra veckor.

Fullmånen har traditionellt ansetts ha ett magiskt inflytande på människor och kunnat orsaka galenskap.

Månens och solens dragningskraft gör, tillsammans med jordens och månens rotation, att oceanernas vatten stiger och sjunker.Det kallas tidvatten.

Vid fullmåne och nymåne, när månen och solen står i rät linje, blir tidvattnet kraftigt. Källa: Expressen
 
 
Dagens Affirmation
Jag uttrycker mej tydligt, och tar den plats jag är värd.
Det är så mycket enklare både för vår omvärld, och för Universum självt, att förse oss med det vi önskar och som vårt hjärta ropar efter - om vi är tydliga med vad vi vill ha.
 
Tydliga för oss själva - och tydliga för andra. Att våga stå för sina önskningar, och ta den plats som behövs för att uttrycka dem. Ta ett djupt andetag, och se dej själv värdig att få allt du vill, och se dej själv värdig att uttrycka det i alla sammanhang!

 
Sov gott och ställ ett vattenglas på fönsterbrädan så kommer inte månens strålar åt dig ;)
Kram // Bettan å glöm inte att andas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar