Rynningeviken, Hjälmaren |
I dag bjöds det på både sol och moln under min sköna promenad i våra fantastiska omgivningar, Rynningeviken och Rävgången vid Hjälmaren. Till lunch fick det därför bli denna vegetariska linsgryta med aubergine och Indisk touch, en riktigt fin belöning till en frusen kropp.
Coop |
Det är en superenkel och galet god linsgryta som du kan välja att servera med ris eller bara med en sallad.
Ingridienser 4 PORTIONER
3 dl ris
1 aubergine, tärnad (ca 250 g)
2 morötter, tärnade
1 gul lök, hackad
1 msk olivolja
2 tsk curry
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen koriander
400 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokta gröna linser, väl avrunna
salt
lite cayennepeppar
3 dl ris
1 aubergine, tärnad (ca 250 g)
2 morötter, tärnade
1 gul lök, hackad
1 msk olivolja
2 tsk curry
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen koriander
400 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokta gröna linser, väl avrunna
salt
lite cayennepeppar
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek aubergine, morot och lök i olja ca 5 min, rör då och då. Pudra över curry, ingefära och koriander.
- Häll i kokosmjölk, krossade tomater och vatten. Lägg i buljongtärningen. Låt småputtra ca 10 min. Tillsätt linserna. Smaka av med salt och peppar.
Njuter med en bok i örat 💓 |
Dagens tanke
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar