![]() |
Rynningeviken, Hjälmaren |
I dag bjöds det på både sol och moln under min sköna promenad i våra fantastiska omgivningar, Rynningeviken och Rävgången vid Hjälmaren. Till lunch fick det därför bli denna vegetariska linsgryta med aubergine och Indisk touch, en riktigt fin belöning till en frusen kropp.
![]() |
Coop |
Det är en superenkel och galet god linsgryta som du kan välja att servera med ris eller bara med en sallad.
Ingridienser 4 PORTIONER
3 dl ris
1 aubergine, tärnad (ca 250 g)
2 morötter, tärnade
1 gul lök, hackad
1 msk olivolja
2 tsk curry
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen koriander
400 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokta gröna linser, väl avrunna
salt
lite cayennepeppar
3 dl ris
1 aubergine, tärnad (ca 250 g)
2 morötter, tärnade
1 gul lök, hackad
1 msk olivolja
2 tsk curry
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen koriander
400 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokta gröna linser, väl avrunna
salt
lite cayennepeppar
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek aubergine, morot och lök i olja ca 5 min, rör då och då. Pudra över curry, ingefära och koriander.
- Häll i kokosmjölk, krossade tomater och vatten. Lägg i buljongtärningen. Låt småputtra ca 10 min. Tillsätt linserna. Smaka av med salt och peppar.
![]() |
Njuter med en bok i örat 💓 |
Dagens tanke
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar