torsdag 18 juli 2013

Rödavinbärspaj -laktos och glutenfri =)


Röda vinbär (Ribes rubrum) är en buske inom vinbärsläktet och familjen ripsväxter. Det är även namnet på frukterna som hänger i små klasar från buskarna, som blir en till två meter höga. Växten förekommer mest i buskage och på steniga ställen över hela landet. I odling har den förekommit åtminstone 300 år.
Bären är cirka en halv centimeter i diameter och kan användas till att göra gelé, saft eller sylt. Bladen kan användas till att göra vin.
 

 
RÖDVINBÄRSPAJ
  • 100 g Laktosfritt smör
  • 1 1/2 dl malda mandlar
  • 1 1/2 dl Cocosmjöl
  • 1 1/2 dl Stevia
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 6 dl röda vinbär
 
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret. Blanda samtliga torra ingredienser och häll i det smälta smöret. Rör ihop degen snabbt.
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter. Häll på bären och sockra dem lätt om det behövs.
  4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna och servera med vaniljsås eller glass.

 

Dagens tanke
 
Det storslagna ligger inte i att aldrig falla, utan i att resa sig varje gång det händer.
 ~ Konfucius
 
Glöm inte att andas // Kram Bettan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar