Nyheten i mitt liv är att jag ska börja äta mer vegetariska rätter, därför ger jag dig här en favorit i repris... en av mina absolut bästa 💖
I stället för den klassiska pajdegen rekommenderar jag dig att använda sötpotatis att klä din pajform med. Bra att utesluta det vita mjölet och få den söta goda smaken i kontrast till grönkålens lite beska smak. Vill du inte vara vegetarisk varje gång så fungerar det att lägga i bacon, skinka eller salami.
Jag brukar göra två åt gången då de går utmärkt att frysa ner i portionsbitar till matlådor.
2 stycken medium stora sötpotatisar
1 tsk oliv olja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, hackad
200 g färsk spenat
200 g grönkål
1/4 tsk svartpeppar
1/ tsk salt
Äggstanning
4 ägg
200 ml kokosmjölk
1/4 tsk muskotnöt
2 dl riven ost, feta, cheddar, präst ( välj efter egen smak)
- Smörj in formen och fördela de tunt skivade sötpotatisarna (bild 3) Förgrädda i 10-15 minuter i 180 grader
- Stek löken och vitlöken i lite olja tillsammans med spenat, grönkål och kryddor
- Gör äggstanningen, blanda allt tillsammans
- Fyll ditt förgräddade skal med spenat och kålblandningen
- häll över äggstanningen
Grädda i 180 grader cirka 25 - 30 minuter
Ät med en god grönsallad
Originalrecept på engelska hittar du på sweetashoney.co
Dagens tänkvärda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar