måndag 16 april 2018

Trattkantarellsoppa med matbröd - LCHF



Recept: (2 personer)

1-2 schalottenlökar
ca 2 dl färska trattkantareller (har du annan svamp så funkar det ju också naturligtvis)
eller
ca 1 dl torkade trattkantareller
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 tsk Voltaires Lantbuljong
smör
salt, peppar, lite muskot
timjan
Tillbehör: Bacon

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader och lägg ut bacon på en ett bakplåtspapper på en plåt och låt dem steka i ugnen medan du gör soppan.

Hacka och fräs lök och svamp i en tjockbottnad gryta, gärna järngryta. Krydda med salt, peppar och lite muskot. När vätskan dunstat häller du på grädde och creme fraiche och späder soppan med vatten och tillsätter buljongen. Koka upp och ta bort soppan från spisen och mixa den med mixerstav. Ställ den på spisen igen och smaka av den om det behövs mer salt och peppar (svartpeppar) och späd med mer vatten om den är för tjock.

Servera soppan med lite timjan på toppen och baconet som Du krossat och "strösslat" på.
Servera med nybakt LCHF bröd
Mumsigt LCHF bröd

Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fibrex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

Mixa allt till "mjöl"

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Gör så här
Mixa alla nötter och frön till "mjöl" i till exempel en mixer.

Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

1 skiva = ca 1,1g kolhydrat
Recept hämtat lchfrecept


Dagens tänkvärda

Framgång ger vänner, motgångar prövar dem.
Publilius Syrus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar