fredag 27 april 2018

Glutenfria kardemummaskorpor


Nu har jag testat att baka dessa skorpor. Jag tycker de är helt Ok och det blir betydligt billigare än att köpa färdiga på affären. :) Så ge dem en chans. 
Bild och Receptet kommer från Risenta  
INGREDIENSER
·        2 ½ dl durramjöl
·        ½ dl kokosmjöl
·        2 dl rismjöl
·        1 dl råsocker
·        ½ dl Psylliumhusk
·        2 tsk kardemummakärnor, mortlade
·        50 jäst
·        2 dl mjölk
·        1 ägg
·        100 g smör, rumstempererat
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Värm mjölken fingervarm och vispa samman med ägget.
3. Smula jästen i en bunke och lös i degvätskan.
4. Vänd ner vätskan i de torra ingredinserna tillsammans med det rumstempererade smöret. Blanda ordentligt.
5. Låt svälla ca 10 minuter.
6. Rulla till bollar (använd extra rismjöl om det klibbar) och lägg på bakplåtspapper.
7. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
8. Grädda i 190° ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt bullarna vila ca 10 minuter. Dela med kniv eller bryt försiktigt isär.
9. Låt torka i 100° ca 2 timmar.

Tips! Låt skorporna vila innan du delar dem. Låt torka på låg temperatur länge för bäst resultat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar