- 1 paket bacon (à 140 g)
- 1 liten purjolök
- 3 ägg
- 8 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 4 dl glutenfritt mjöl/vetemjöl
Detta är ett recept från Buffétidningen nr 1 2000
- Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
- Skölj och strimla purjolök och fördela i pannan. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
- Häll smeten över bacon och purjo i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
- Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad.
Bettans råkostsallad
1 morot
1/2 gurka
1/2 rödlök
en bit vitkål
1 äpple
2 msk cream fraich
2 msk majonäse
örtsalt
balsamvinäger
ev salladskrydda efter smak
Riv allt grovt eller strimmla. tillsätt majonäs, cream fraich och kryddor. Låt gärna stå en stund före servering
SMAKLIG MÅLTID!!
Dagens aforism
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar