onsdag 2 maj 2018

tjockpannkaka / ugnspannkaka

Torsdag...eller onsdag...spelar ingen roll för hos oss blir det pannkaksdag...det blir ugnspannkaka med hemmagjord råkostsallad och rårörd lingonsylt. I receptet använder jag endast laktosfria mejeriprodukter

Recept: Ugnspannkaka med bacon

 

  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 liten purjolök
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl glutenfritt mjöl/vetemjöl
Så här gör du
Detta är ett recept från Buffétidningen nr 1 2000
  1. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
  2. Skölj och strimla purjolök och fördela i pannan. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
  3. Häll smeten över bacon och purjo i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
  4. Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad.


Bettans råkostsallad

1 morot
1/2 gurka
1/2 rödlök
en bit vitkål
1 äpple
2 msk cream fraich
2 msk majonäse
örtsalt
balsamvinäger
ev salladskrydda efter smak

Riv allt grovt eller strimmla. tillsätt majonäs, cream fraich och kryddor. Låt gärna stå en stund före servering



SMAKLIG MÅLTID!!

Dagens aforism



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar