Bild och recept från crockpot.se |
Indisk Korma med lamm
• 700 g benfri lammbog, grovtärnad
• 1 msk mald koriander
• 1,25 dl kokande vatten
• ½ tsk hett chilipulver
• 1 kycklingbuljongtärning
• 1 tsk mald gurkmeja
• 1 - 2 tsk maizena, valfritt
• 1 tsk mald kanel
• 6 msk vispgrädde
• 6 gröna kardemummakärnor, krossade
• Peppar och salt
• 2 vitlöksklyftor, finhackade
• 2 tomater, grovhackade
• 2 mellanstora lökar, hackade
• 2 msk färsk koriander, hackad
• 1 msk färsk ingefära, finhackad
Gör så här Bryn de torra kryddorna i oljan 2-3 minuter för att framhäva deras smak.
Tillsätt vitlök, lök och ingefära och bryn i ytterligare 3-4 minuter, blanda ordentligt.
Ingredienser
• 2 msk olivolja• 700 g benfri lammbog, grovtärnad
• 1 msk mald koriander
• 1,25 dl kokande vatten
• ½ tsk hett chilipulver
• 1 kycklingbuljongtärning
• 1 tsk mald gurkmeja
• 1 - 2 tsk maizena, valfritt
• 1 tsk mald kanel
• 6 msk vispgrädde
• 6 gröna kardemummakärnor, krossade
• Peppar och salt
• 2 vitlöksklyftor, finhackade
• 2 tomater, grovhackade
• 2 mellanstora lökar, hackade
• 2 msk färsk koriander, hackad
• 1 msk färsk ingefära, finhackad
Här hittar du recept på Raita |
Gör så här Bryn de torra kryddorna i oljan 2-3 minuter för att framhäva deras smak.
Tillsätt vitlök, lök och ingefära och bryn i ytterligare 3-4 minuter, blanda ordentligt.
Häll i oljan med kryddor i din Crock-Pot.
Tillsätt lammkött, vatten och buljongtärning, krydda med salt och peppar.
Sätt på locket och koka i 5-6 timmar på Låg.
När köttet är klart, rör om. Red med maizena tills såsen tjocknar.
Tillsätt grädde, tomater och koriander.
Smaka av.
Servera med basmatiris och raita.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar