torsdag 30 november 2017

Något nytt till adventskaffet? Saffranskladdkaka

Den här goda saffranskladdkakan blev jag bjuden på idag. Här kommer receptet som kommer från tidningen hembakat. Fungerar utmärkt att baka den gluten- och laktosfri.

Saffranskladdkaka med lingongrädde

INGREDIENSER

Ca 10 bitar
Saffranskladdkaka

½ g saffran (1 pkt)
1 msk vodka eller konjak
100 g smör
100 g vit choklad, grovhackad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl ( Lailas mjölmix)

Lingongrädde

3 dl vispgrädde (Laktosfri)
2 msk strösocker
2 dl lingon, frysta & tinade

GÖR SÅ HÄR:


Sätt ugnen på 175 grader. Låt saffranet ligga i vodkan eller konjaken i ca 15 min.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull och rör ner saffransblandningen. Blanda ner chokladen tills den har smält.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Rör ner smörblandningen och sikta ner vetemjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 min, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna i formen.
Grädde: Vispa grädden med strösockret och vänd ner lingonen eller hallonen. Servera kakan med en klick lingongrädde.

Ät och njut


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar