tisdag 15 november 2016

Flera boktips - feelgood

Jag har blivit fast i genren "Feel good". Det är så skönt att slippa mord och katastrofer och bara grotta ner sig i mysiga, snälla böcker som man kan ligga och fnissa till.
Nu när jag har varit däckad ett par dagar så har jag hunnit lyssna en del och tänkte tipsa om några riktigt bra godingar.

När jag är sjuk och inte orkar läsa är Storytel ett utmärkt komplement till böcker. Då kan jag bara ligga ner och vila, lyssna och ta vara på mig själv. Just nu ser en del av mina sparade böcker i min bokhylla hos Storytel ut så här.

Mina senaste 3 favoritserier är:
Författare: Eva-Swedenmark och Annica-Wennström

Liselotte kämpar för att finna balans i tillvaron. Hennes man Mario driver Östersunds mest populära restaurang, La Stella, och arbetar jämt. Själv har Liselotte fullt upp med barnen Sandra och Elias, med arbetet på resebyrån, med hemmet och med sina föräldrar. Och någonstans har hon en gnagande känsla av att livet inte blev som hon tänkt sig. Första delen i serien om familjen kring La Stella i Östersund, som senare följdes av Vinbär och vemod, Hallon och hat, Lingon och lust samt receptsamlingen Kärlek och käk.

Författare: Emma Hamberg

Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden? Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till? Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan. Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt. Rosengädda nästa! är en berättelse om vänskap över alla gränser, om kärlek, mat och om hur någons värsta mardröm faktiskt kan vara den perfekta lösningen för någon annan. Det är den första delen i en serie om Rosengädda och människorna som bor där


         
   Författare: James Bowen                                                              
                                                                          
          
 När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur. Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna. Gatukatten Bob är en rörande och upplyftande berättelse som går rakt in i hjärtat på alla som läser den.       

Gillar du min blogg? Lämna gärna en kommentar  ❤😃                  

  
                                                         

Böcker är de lugnaste och mest trofasta vänner, de är de mest lättillgängliga och kloka rådgivarna, och de tålmodigaste lärarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar