Det var superenkelt och gick snabbt att baka.
Testa, jag lovar att det är värt det!
Till cirka 5-6 bullar, eller en mindre form ca 20×30 cm:
- 1/2 dl cream fraiche
- 2 äggvitor
- 1/2 dl pofiber
- 2 tsk fiberhusk
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1 dl skalade sesamfrön
- 1/2 dl solrosfrön
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda samman äggvitor och cream fraiche i en bunke.
- Blanda ihop övriga ingredienser och blanda sedan ihop dem med äggsmeten. Låt därefter vila några minuter.
- Forma till 5-6 bollar eller som på bilden till en platt kaka ca 20×30 cm. På bilden strödde jag över lite extra sesamfrön. Det är såklart helt frivilligt. Ställ in i ugnen ca 10-12 minuter, upp mot 15 om du gör bullar.
Recept från Lesscarbs
Dagens Tanke
Om du inte kan förklara det enkelt,
så förstår du det inte tillräckligt bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar