onsdag 9 november 2016

LCHF BRÖD

Idag har jag testat att baka ett nytt matbröd.
Det var superenkelt och gick snabbt att baka.

 


Testa,  jag lovar att det är värt det!




Till cirka 5-6 bullar, eller en mindre form ca 20×30 cm:
  • 1/2 dl cream fraiche
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman äggvitor och cream fraiche i en bunke.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser och blanda sedan ihop dem med äggsmeten. Låt därefter vila några minuter.
  4. Forma till 5-6 bollar eller som på bilden till en platt kaka ca 20×30 cm. På bilden strödde jag över lite extra sesamfrön. Det är såklart helt frivilligt. Ställ in i ugnen ca 10-12 minuter, upp mot 15 om du gör bullar.

Recept från Lesscarbs
Dagens Tanke
Om du inte kan förklara det enkelt,
så förstår du det inte tillräckligt bra.
 ~ Albert Einstein

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar