torsdag 17 november 2016

Blåbärspaj - gluten-,vete, och laktosfri

Öppnade frysen och hittade en påse med blåbär och då fick det bli denna goda paj. Recept från hälsafitness



Du behöver:
500 g tinade blåbär
1 msk potatismjöl 1/2 dl hackade hasselnötter 3 dl rågflingor (funkar även med havregryn)
2 dl sojamjöl
1 tsk kardemumma
1 krm vanilinpulver
1 dl kokossocker (eller så tar du vanligt socker, ingen större skillnad gällande näringsinnehåll)
1 msk fiberhusk
75 g smält smör
2 ägg

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Lägg blåbär i en ugnsform, strö över potatismjöl.
Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Tillsätt sedan smält smör och ägg i bunken och blanda igen.
Smula över blandningen över blåbären och grädda i ca 15 min.
Serveras med vaniljsås eller kvarg smaksatt med vaniljpulver och kokossocker.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar