fredag 1 juli 2016

Helg och skogen full med kantareller -Tre rätter med kantareller

Så här på fredagen och med Skogen full med kantareller kommer en supergod förrätt eller rent av en liten vickningsmacka.

 

Du behöver:
Kantareller stekta med rödlök
Grovt rågbröd
Chevreost 
Kokta rödbetor
Riven lagras ost
Gräslök
Gör så här:
Skär tunna skivor av rödbetor lägg på brödet
Lägg på de stekta kantarellerna
Smula över chevreost och lagrad ost
Sätt in i ugnen 225 grader. Låt osten smälta! Ta ut ock klipp över gräslök
Skär i snittar och servera

Du kan förbereda allt och sedan in i ugnen när gästerna kommer. Jag serverade ett glas bubbel till.





 






Föredrar du en gammal hederlig ungsomelett med kantarellstuvning så testar du den som jag gjorde i går. 
recept
Bild: 

Ytterligare en variant är min goda kantarellsoppa, passar perfekt en ruggig regnig sommarkväll med vitlöksbröd och ett gott vin. 
 

recept  och bild: mitt kök

Vintips till:

Rött vin
2010 Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge 
Frankrike, 5283
119 kr, 750 ml

Vitt 
2012 Penfolds Rawson’s Retreat Semillon Chardonnay
Australien, 6941
75 kr, 750 ml

Källa:tasteline 
 
 
Ut i skogen och plocka skogens guld och om du blev sugen så testa recepten. De är lätta att laga, trevlig helg !




Dagens tanke

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar