Du behöver:
Kantareller stekta med rödlök
Grovt rågbröd
Chevreost
Kokta rödbetor
Riven lagras ost
Gräslök
Gör så här:
Skär tunna skivor av rödbetor lägg på brödet
Lägg på de stekta kantarellerna
Smula över chevreost och lagrad ost
Sätt in i ugnen 225 grader. Låt osten smälta! Ta ut ock klipp över gräslök
Du kan förbereda allt och sedan in i ugnen när gästerna kommer. Jag serverade ett glas bubbel till.
Föredrar du en gammal hederlig ungsomelett med kantarellstuvning så testar du den som jag gjorde i går.
Bild:
Ytterligare en variant är min goda kantarellsoppa, passar perfekt en ruggig regnig sommarkväll med vitlöksbröd och ett gott vin.
recept och bild: mitt kök
Vintips till:
Rött vin
2010 Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge
Frankrike, 5283
119 kr, 750 mlVitt
2012 Penfolds Rawson’s Retreat Semillon Chardonnay
Australien, 6941
75 kr, 750 ml
Ut i skogen och plocka skogens guld och om du blev sugen så testa recepten. De är lätta att laga, trevlig helg !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar