tisdag 28 juni 2016

Feelgood böcker som jag älskar

Tänkte dela med mig av några mysiga böcker idag. Det blir feelgood stuket vilket jag älskar att läsa mellan alla deckare. Passa även på att drick en god smoothie till och njut av sommaren. 


Svinhugg heter den första delen i den serie av feelgood böcker som handlar om Hervor och Mirjam. Böckerna  handlar om en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dörmed bara några veckors mellanrum.Efter varje dödsfall sitter två kvinnor i ett gammalt kapell och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam aktivt använt sig av tankekraft och lite annan kvinnlig list för att hämnas på de tre männen, som gjort henne mycket illa.

Svinhugg är en varm och rolig berättelse om vänskap, hämnd och uppgörelse som går rätt in i hjärtat skriven av Marianne Cedervall, läs mer om alla hennes böcker här

Kranvridarna - Karin Brunk Holmqvist

Image result for kranvridarna

Spjutstorp sörjer sin nedlagda affär och kommunen har meddelat att sista bussen stannar vid årsskiftet. Men ortsbefolkningen tänker inte ge upp.

Edit har gått i pension och sköter hushållet åt brodern Hjalmar och sig själv. Tillsammans med väninnorna Gudrun, Carita och Kerstin har hon en vinklubb, Kranvridarna. 
Läs mer



 
Tillbaka till Black Rabbit Hall av Eva Chase är en bok för alla oss som gillar gamla engelska gods. Berättelsen utspelar sig på 60-talet då vi får följa en familj som tillbringar sina sommarlov på sitt ruckliga, men charmigt gods i Cornwall. Det är rena Bullerby-känslan men plötsligt en dag förändras allting mamman i den lyckliga familjen dör i en olycka.
Berättelsen utspelar sig parallellt i nutid och vi får följa Lorna och hennes fästman när de letar efter ett slott att fira sitt bröllop på, och hamnar på Black Rabbit Hall, ovetande om att Lornas egen historia är sammanflätad med godsets.




Den här feelgoodromanen innehåller ett mörkare parti och en gåta, som tillför spänning. De detaljrika beskrivningarna av Cornwalls vackra landskap tillgodoser även min reslust som fåtöljresenär. Doften av hav och grönska tränger igenom boksidorna och det känns som att jag också är där på riktigt.
 

 

Dagens tanke

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar