måndag 1 juli 2013

Fläderblomschampange - lätt att göra recept







 Hejsan svejsan...
 
Den här helgen har bjudit på massor med roliga saker. Här får Du se vårt stenparti börja ta form och ett supergott recept på denna fantastiska sommardryck
Fläderblomschampange



 


Stenarna är fraktade från skogen och växterna har vi inhandlat på Plantagen.  


    

 



 

Äntligen fick vi användning för vår fina Madonna staty i gjutjärn...nu vakar hon över oss




 
Lite solcellslampor som förgyller kvällarna 
 
 
 
 
 
Början till vår vattenfontän ... ett jättefat gjutet i betong med hjälp av rabarberblad.
 
Fläderblomschampagne - recept hittat i Allt om mat
15 st fläderblomsklasar
2,5 dl socker
1 msk vitvinsvinäger
2,25 L vatten
½ citron, helst ekologisk, skal och saft
Rensa blommorna från eventuella insekter, men skölj dem inte.
Blanda socker, vinäger, vatten, citronsaft och skal i en stor bunke.
Rör om och låt stå övertäckt i rumstemperatur ett dygn.
Sila saften genom en silduk och häll upp på väl rengjorda glas- eller plastflaskor med skruvkork. Fyll inte flaskorna ända upp.
Låt stå i rumstemperatur 3-4 dagar, efter det kontrollerar du en av flaskorna för att se om drycken blivit pärlande.
Bubblar det ställer du flaskorna i kylen, annars får de stå kvar ett par dagar till.
Drycken serveras väl kyld och ska förbrukas inom tre veckor.
Jäsningen gör att drycken innehåller en liten mängd alkohol så se upp med bilkörning och barn.



Dagens tänkvärda
 
 
Ha en skön kväll å Du glöm inte att andas
 
Bettan
 
Sötnosar från vår trädgård
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar