Min suprice till min man...ett besök på ABBA the museum
Du som är i Stockholm missa inte chansen att gå på ABBA museumet...helt fantastiskt bra!!
Priser
Biljetter
Vuxen 195 kr
Barn 145 kr
(6 - 15 år, under 6 år fritt)
Barn 50 kr
(6 - 15 år och max 1 per vuxen)
Audioguide 40 kr
Vuxen 195 kr
Barn 145 kr
(6 - 15 år, under 6 år fritt)
Barn 50 kr
(6 - 15 år och max 1 per vuxen)
Audioguide 40 kr
ABBA Gold har till och med 2008 sålts i 26 miljoner exemplar. Skivan debuterade på den svenska försäljningslistans tiondeplats 30 september 1992. Därefter gick den upp i topp på listan. Skivan låg kvar på listan till våren 1993. Nyutgåvan gick in på listan 29 april 1999 och låg sedan åtta veckor på raken på första plats.
Dagens måltid
Gratinerad löksoppa
Ingredienser
4 medelstora gula lökar
1 1/2 liter köttbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk timjan
3 lagerblad
1/2 msk smör
vitpeppar
eventuellt 1/2 dl vitt vin.
Till gratinering:
Tärnad vitt matbröd (gott stekt eller rostat)
1 1/2 liter köttbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk timjan
3 lagerblad
1/2 msk smör
vitpeppar
eventuellt 1/2 dl vitt vin.
Till gratinering:
Tärnad vitt matbröd (gott stekt eller rostat)
Gör så här
Skala och skiva löken fint.
Fräs den med smöret i en kastrull utan att den får färg.
Tillsätt vitlöken, kryddorna, buljongen och låt allting sakta koka i 20 min.
1/2 dl vitt vin kan tillsättas.
Smaka av med vitpeppar och om buljongen blivit för salt späd med vatten.
Stek brödbitarna i en stekpanna så att det får färg.
Fräs den med smöret i en kastrull utan att den får färg.
Tillsätt vitlöken, kryddorna, buljongen och låt allting sakta koka i 20 min.
1/2 dl vitt vin kan tillsättas.
Smaka av med vitpeppar och om buljongen blivit för salt späd med vatten.
Stek brödbitarna i en stekpanna så att det får färg.
Turbosnabb filmjölkslimpa
Recept från Leila Bakar
Till 1 limpa:4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 ½ dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Havregryn
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölksblandningen.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att papperet sticker ut över kanterna. Fyll formen med smeten, strö över lite havregryn och grädda mitt i ugnen i ca 45 min.
Tanken för idag
Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att njuta av det.
Samuel Butler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar