fredag 22 december 2017

Revbensspjäll till julen på koreanskt vis


Tänk vad smidigt det går att laga mat när man har den här kompisen i köket. Bara att bryna lite på köttet, blanda ihop kryddorna och sedan sköter den sig själv i 6 -8 timmar. I år ska familjen få testa ett nytt koncept, det blir revben med koreansk touch. Receptet har jag hämtat från Crockpot.se




Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 6-8 timmar på låg

Ingredienser

• 1,5 kg revben
• 3 vitlöksklyftor, hackade
• 1,2 dl soja
• 2 msk rostad sesamolja
• 2,5 dl apelsinjuice, färskpressad
• 2 msk honung eller brunt socker
• 2 msk risvinäger
• 3 msk sesamfrön, för garnering
• 1 msk riven färsk ingefära
• 1 purjolök, för garnering
Gör så här
Bryn revbenen tills de fått stekyta runt om. Lägg dem sedan i grytan.
Mixa soja, apelsinjuice, vinäger, ingefära, vitlök, sesamolja och honung. Häll mixen över revbenen och koka på låg i 6-8 tim. Tills köttet lossnar från benen.
Skär upp revbenen och ös såsen över. Garnera med sesamfrön och skivad purjolök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar