onsdag 20 december 2017

Något nytt och spännande


Istället för pepparkakan med ädelost så kommer här ett riktigt gott alternativ. Enkla och goda snittar, perfekt till glöggkvällen men passar lika bra till ett glas bubbel. Den söta marmeladen, ostens sälta och granatäpplets syrlighet är fantastiskt god.
Du får också ett mycket gott recept på laxsnittar som passar utmärkt på julbordet, varför inte våga testa något nytt? Lycka till!

Rågsnittar med marmelad, ädelost- och granatäpple

Bild och recept från Kung Markatta







Ingredienser

  • 4 skivor rågbröd
  • 100 g ädelost
  • 1 ½ msk olivolja 
  • ½ dl apelsinmarmelad(fikonmarmelad är också gott)
  • Granatäpple, ca 1/4
  • Svartpeppar

Så här gör du

Stansa ut runda snittar av rågbrödet med hjälp av en form eller ett glas.

Mosa ädelosten och blanda med olivolja.

Pilla ut kärnorna från granatäpplet.

Fördela marmelad på bröden och klicka på ädeloströran, toppa med granatäppelkärnor och svartpeppar.

Klart att servera!






Laxsnittar













Ingredienser

1 äpple, golden delicious
1 msk ättikssprit
2 msk socker
4 msk vatten
1 dl gräddfil (laktosfri)
2 tsk dijon
1/2 liten rödlök, hackad
1 dl gräslök, hackad
200g färskost (Laktosfri)
200g rökt lax
Kryddkrasse
Spisbröd (Jag använder rågbröd)
Svartpeppar
Smör eller bregott
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar