Istället för pepparkakan med ädelost så kommer här ett riktigt gott alternativ. Enkla och goda snittar, perfekt till glöggkvällen men passar lika bra till ett glas bubbel. Den söta marmeladen, ostens sälta och granatäpplets syrlighet är fantastiskt god.
Du får också ett mycket gott recept på laxsnittar som passar utmärkt på julbordet, varför inte våga testa något nytt? Lycka till!
Rågsnittar med marmelad, ädelost- och granatäpple
Bild och recept från Kung Markatta |
Ingredienser
- 4 skivor rågbröd
- 100 g ädelost
- 1 ½ msk olivolja
- ½ dl apelsinmarmelad(fikonmarmelad är också gott)
- Granatäpple, ca 1/4
- Svartpeppar
Så här gör du
Stansa ut runda snittar av rågbrödet med hjälp av en form eller ett glas.Mosa ädelosten och blanda med olivolja.
Pilla ut kärnorna från granatäpplet.
Fördela marmelad på bröden och klicka på ädeloströran, toppa med granatäppelkärnor och svartpeppar.
Klart att servera!
Laxsnittar
Ingredienser
1 msk ättikssprit
2 msk socker
4 msk vatten
1 dl gräddfil (laktosfri)
2 tsk dijon
1/2 liten rödlök, hackad
1 dl gräslök, hackad
200g färskost (Laktosfri)
200g rökt lax
Kryddkrasse
Spisbröd (Jag använder rågbröd)
Svartpeppar
Smör eller bregott
Gör så här:
Skär äpplet i tärning om ca 1 cm.Koka upp ättika, socker och vatten. Ta av från plattan och lägg i äpplena. Låt kallna.
Blanda gräddfil och dijon.
Blanda färskost, rödlök, gräslök och några varv på svartpepparkvarnen.
Bryt brödet i mindre bitar. Bred smör på brödet.
Lägg på en klick färskost, sedan äpple, dijonsås och lite rökt lax. Klipp över krasse.
Recept och bild:Mytaste.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar