lördag 4 november 2017

Förkyld igen!!! - Huskurer råd och tips!

Då var det dags igen, kroppen har invaderats av höstens förkylning de lux. Jag googlar och hittar lite tips och trix och delar med mig till er alla därute som precis som jag är där IGEN!!!

1. Skölj med saltvatten!
Köp en nässköljare på apoteket. Blanda ut ½ tsk salt i 250 ml kroppsvarmt vatten, och skölj näsan med saltvattnet.

2. Satsa på sömn
Varför? Jo, för att kroppen återhämtar och reparerar sig och slemhinnan stabiliseras när du sover.

3. Håll dig hemma

Du minskar stressen, vilket gör att förkylningen går över snabbare

4. Ta träningspaus
Träning förvärrar i initialskedet. Träna heller inte om du har feber.

5. Feber över 38,5?
Ta febernedsättande, feber sliter så pass mycket på kroppen att det är bättre att ta exempelvis paracetamol än att låta bli.

6. Kortisonsprej istället för nässprej
Beroendet av förkylningsnässprej har ökat. Om du får känning av dina bihålor är receptfri kortisonnässprej ett bra alternativ.
Källa:Topphälsa

Gör din egna hostmedicin
Bild:Mittkök

Hostmedicin

Till detta behöver du en kålrot och honung. Skär kålroten på mitten och gröp ur ena halvan som en liten skål. Smörj därefter kanterna med honung. Vad som sedan sker är att honungen drar åt sig kålsaften och på så sätt skapar din egen hostmedicin. Den är både antispetisk, slemlösande och full av antioxidanter. Ät en tesked av kålrotshonungen i taget. Källa: Mittkök

Superdryck


Du behöver ingefära, vatten och en till två citroner. Rekommendationen är att dricka det tre gånger om dagen. Citron är full av C-vitamin, syra och antioxidanter, och ingefäran är känd för att både värma och ha antibakteriella egenskaper. Källa: Mittkök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar