fredag 22 september 2017

Matbröd - glutenfritt


Nu har jag bakat 3 olika sorters glutenfritt bröd med bakpulver och gott blev det! 


Bröd 1 blev ett bröd med chiafrön vilket gör att det blir saftigt och gott. Passar superbra att rosta och äta med ost och marmelad.


Bild och recept :Glutenfria godsaker

Glutenfritt snabbt chiabröd
4 1/2 dl glutenfri mjölmix
3 msk chiafrön
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 1/2 dl mjölk
1 ägg
  1. Vispa ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Låt svälla i ca 20 minuter.
  3. Häll den lösa degen i en smord bakform.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

Bröd 2 tekakor bakade med Majsmjöl, saftiga och goda. De funkar utmärkt att frysa dessa och ta upp till frukosten och få en känsla av nybakat.



Glutenfria snabba tekakor (8 st)
2 dl (110 g) majsmjöl
2 dl (120 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 msk (10 g) fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl (45 g) rapsolja
4 dl (400 g) mjölk
  1. Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
  2. Låt svälla i bunken i 15 minuter.
  3. Klicka ut degen till tekakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Bröd 3 fröknäcke med majsmjöl, så himla gott med majsmjölet som binder ihop alla fröer. Jag strödde över havssalt och det blev kanongott


1 ugnsplåt (10 port)


1/2 dl sesamfrö
1/2 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
2 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk flingsalt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten


  • 150 grader
  • Blanda alla torra ingredienser
  • Häll på kokande vatten och olja
  • Rör till jämn smet
  • Häll smeten på plåt med bakplåtspapper, bred ut så tunt som möjligt.
  • Strö över flingsalt

Dagens Affirmation 

Bild: Kretivinsikt




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar