Idag har vi varit i blåbärsskogen och plockat 2.5 liter underbara bär.
Efter skogspromenaden fick det bli lite funderingar angående mat... Hittade dessa recept när jag surfade runt hos
Roodebergreceptochvin
Ska testas, inte gjort det ännu men det kan ju inte vara helt fel...Eller Hur?
Lite efterrätt får det bli så här på helgen
Jordgubbs- och kiwisorbet 4-6 port
Ingredienser
1 l färska jordgubbar
1 tsk citronsaft
6 st kiwi, stora
1 dl vaniljsocker
| Gör så här
Värm vaniljsocker och vatten i en liten kastrull på medellåg värme
tills sockret löser sig svalna i kylskåpet i ca 1 timme.
Rensa och skölj jordgubbarna, dela i mindre bitar.
Skala kiwin och skär i bitar.
Med en mixer, mosa jordgubbarna och kiwin tillsammans till en slät puré.
Sila för att ta bort frön, om så önskas.
Vispa den kylda sockerlagen, fruktpurén och 1 tsk citronsaft.
Ställ in i kylskåpet tills smeten är ordentligt kyld.
Frys blandningen i din glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.
Denna sorbet kommer att ha en mjuk konsistens och kan ätas direkt.
Alternativet är att placera sorbeten i en lufttät behållare i frysen
för att hårdna ytterligare. Denna sorbet är väldigt uppfriskande
i sin smak och passar att bjuda på en varm sommardag.
Har du den som dessert kan du
servera den med lite vaniljkräm som är kokt på äkta vaniljstång.
|
Vy från Kilsbergens underbara natur.
Glöm inte att andas// kram Bettan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar