lördag 22 juni 2013

Smaksensation - ny favorätt...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det verkar som det smugit sig in en karta som jag inte får bort...så den får väll vara kvar...
Idag bjuder jag på min Midsommar samt en mycket god måltid vi intog på midsommardagen.
Hoppas Ni har lika stor glädje av att vara lediga. Passa på och njut oavsett om Du är ensam eller har massor med folk omkring dig. Det blir inte ljusare än så här...
kram och Du glöm inte att andas...// Bettan
 
 
Svenska midsommarblommor i två olika miljöer. 
 
 
 
 
Midsommar för 2 ...helt OK
 Hjärta
 
 Förrätten är serverad å årets första ros har nästan slagit ut i min trädgård.
 
 
Inget är som väntans tider.....
 


Ankorna tar sig en tur i Svartån 

 

M...vill också fira midsommar... 

                       
Blåklocka och Prästkrage, så mycket midsommar det kan bli...

 Trotsar gråmulendag med promenad. Vi tog bilen till Lilla och Stora Ymningen i Kilsbergen.


Ymningen (Stora och Lilla) ingår i Eskilstunaåns vattensystem och är belägen i Kils-bergen ca 6 km nordväst om Garphyttan. Sjön består av Lilla Ymningen och Stora Ymningen som skiljs åt av en grusväg. Sjön tillförs vatten från Stensjön i söder samt från några mindre vattendrag i omgivningen. Avvattningen sker i sydost genom en bäck som så småningom mynnar ut i Falkasjön.
Källa: lansstyrelsen


 
 
 Underbar vy
 
Geografiska koordinater: latitud = 59.3666667, longitud = 14.8830556
Vägbeskrivning och karta hittar Du här maps.google.se/
Matte och W gosar lite
Drickapaus


Fikapaus
 

 
Kvällens måltid ...rekommenderas av det varmaste...supergott

Gratinerad frittata med grekiska smaker
6 ägg
ca 500g potatis, tärnad
1 gul lök, hackad
0,5 dl olivolja
200g färsk spenat
100g fetaost
2 dl riven ost
3 tomater, skivade
1 dl svarta oliver
persilja, hackad
Tillbehör:
Bröd
Grönsallad


Gratinerad frittata med grekiska  smaker
En lättlagad lunch de dagar man hellre gör annat än står i köketServera med ett gott bröd och en stor sFörberedelser & tillagning Värm upp ugnen till 200°C grader. Vispa upp äggen med 2 msk vatten, knappt 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Hetta upp en stekpanna och häll på rikligt med olivolja. Fräs löken och potatisen mjuk i oljan. Tillsätt spenaten och låt fräsa med en stund. Smaka av med lite salt och peppar. Slå på äggsmeten och skruva ned värmen. Låt omeletten steka på svag värme i cirka 5-7 minuter. Strö över riven ost, smulad fetaost och toppa med skivade tomater och oliver. Ställ stekpannan i mitten av ugnen och låt omeletten vara där i cirka 10 minuter.

Du kan även göra en ugnsomelett. Lägg fräst spenat, potatis och lök i en smord ugnsform, hälla över äggsmeten och låt stå i ugnen cirka 10-15 minuter. Lägg sedan på riven ost, fetaost, tomater och oliver och låt gratinera ytterligare ca 10 minuter.

Servera med...

Källa:recept.nu                   

Ingredienser

1 ask machesallat 5 dl jordgubbar 2 avokador 2 tsk pressad limesaft salt och malen svartpeppar

 

 

 

 

 
 
Servera något gott att dricka till, kanske i dess coola glas jag hittade på halens.se 4 st för 199 kr
Om någon vill köpa dem till mig så är det helt OK...
Vinglas Kajsa & Majsan 4-Pack
 Dagens tänkvärda

Foto: (¯`•.•´¯)¸•´¯`☆
.`•.¸¸.•´♥ Låt Din dag bli insvept av solens strålar och kärlek, låt natten omsluta Dig med vackra stjärnor och låt Änglarna sprida lycka i Din väg var Du än i världen och livet befinner Dig...

Ljus & kärlek till Er alla

Låt Din dag bli insvept av solens strålar och kärlek, låt natten omsluta Dig med vackra stjärnor och låt Änglarna sprida lycka i Din väg var Du än i världen och livet befinner Dig...
Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar