Så här gott kan det bli om man är med i viktväktarna...ja, jag försöker att tänka på vad jag äter och sedan jag började med VV s har jag gått ner 4 kilo på 1 månad. Å ja, jag är stolt över mig själv. Här bjuder jag dig nu på en läckermåltid ...passande till sommarkvällarna |
|
Kycklingfilé med Vitlök- och örtmarinerade grönsaker som grillas på spett. Serveras med en ljuvlig oliv- och fetaostdip
|
|
Ingredienser
|
| 2 st Aubergine, ca 500 g |
| 6 st Paprika, röd, grön och gul |
| 2 st Squash (zucchini, courgette), ca 500 g |
| 2 klyfta(or) Vitlök |
| 2 msk Olja |
| 2 msk Balsamvinäger |
| 2 dl Grönsaksbuljong |
| 1 msk Örtkryddor, färska, t. ex. timjan, rosmarin, oregano |
| 200 g Salladsost (feta) max 10% |
| 1 dl Lättmjölk 0,5% |
| 6 stor(t)/stora Oliver i saltlag, svarta |
| 250 g Baguette à 15 cm |
|
|
|
Dela aubergine och paprika i bitar, skiva squash.
Blanda samman olja, vinäger, buljong, pressad vitlök, örtkryddor, salt och peppar till en marinad i en plastpåse.
Lägg ner grönsakerna i plastpåsen, knyt och skaka om. Marinera grönsakerna i ca 30 min, vänd om då och då.
Gör dippen under tiden som grönsakerna marineras. Finfördela fetaosten med en gaffel och rör samman med mjölk och örtkryddor. Hacka oliverna fint och rör ner i dippen, smaka av med salt och peppar.
Trä upp grönsakerna på blötlagda träspett och grilla 10-15 min. Servera med fetaostdippen och en bit baguette.
MARINAD till 4 kycklingfileer : 6 msk finhackad rödlök 2 msk olja 2 msk soja 4 msk chilisås 2 pressade vitlöksklyftor svartpeppar
Blanda marinaden & låt kycklingen dra i den minst 30 min.
Efterrätt
Zabaionegratinerade rabarberstjälkar och äppelklyftor
|
| 200 g Rabarber |
| 1 st Äpple |
| 1 msk Margarin flytande 80% |
| 1 dl Rörsocker |
| 1 krm Kanel |
| 2 st Äggula |
| 1 msk Socker |
| 1 dl Vin, vitt halvtorrt |
Instruktioner
- Skölj och skala rabarber och äpple. Skär rabarber i grova bitar och äpplet i klyftor.
- Fräs frukten i margarinet, strö över råsocker och kanel. Vänd runt frukten i pannan tills den mjuknat något.
Vispa äggulor, socker och vin fluffigt på svag värme eller i vattenbad. Lägg frukten i fyra stora ugnsfasta glas eller en stor form.
- Ringla över zabaione, gratinera i ugn 250 grader ett par minuter. Garnera med citronmeliss.
Dagens tänkvärda
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
Ha det gott// Glöm inte att andas
Bettan
|
| |
| |
| |
| |
| |
|
|
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar