Så vad gör man när man upptäcker att brödet är slut i frysen?? Jo, man bakar så klart
Mina döttrar tjatade alltid när de bodde hemma...mamma...baka genast ditt matbröd...
Nu när de flyttat hemifrån så brukar jag bara baka en halv sats ... det blir ca 10 st matbröd.
RECEPT
50 G JÄST
50 G SMÖR
1 DL GROVT RÅGMJÖL
1 1/2 DL GRAHAMSMJÖL
5-6 DL VETEMJÖL
1 DL HAVREGRYN
1 DL LINFRÖ
1 DL SOLROSFRÖ
1MSK SIRAP
1 TSK SALT
Smält smöret och värm mjölken så vätskan blir fingervarm.
Smula jäst i en bunke med sirapen och saltet.
Häll i degvätskan, havregryn, linfrö och solrosfrö, låt svälla en stund.
rör i mjölsorterna.
Degen ska vara lös och kletig. Du ska inte kunna forma bullarna för hand utan klicka dem på plåten.
Strö gärna havsalt på bakplåtspappret innan Du klickar dit bullarna och toppa de sedan med salt, frö eller nötter.
Grädda dem i 250 grader i ca 15 -20 minuter...eller tills du anser att de är gyllenbruna...Mumsa med bregott och skinka...eller vad du nu föredrar =)
Oerhört smart idée
Tipsen är hämtade från Cool ideas
Dagens tänkvärda
Vi är aldrig ensamma
våra nära & kära finns alltid
där och vakar över oss
våra nära & kära finns alltid
där och vakar över oss
Kram å trevlig helg// Bettan å Du glöm inte att andas =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar