lördag 18 november 2017

Yoga för dina magmuskler + hälsodrycken Guldmjölk

Idag har jag testat att göra hälsodrycken som heter Guldmjölk.Guldmjölk är en fantastisk hälsodryck vanligen gjord på valfri mjölk, kokosolja, gurkmejapasta samt sötning. Det är en nyttig dryck som jag rekommenderar att du intar kvällstid.
Den lindrar smärta, är avgiftande och antiinflammatorisk. Dessutom är den väldigt god. Den smakar nästan som chailatte, fast utan sötma.
Receptet hittar du lite längre ner i bloggen

  Här kommer tre bra övningar för dina magmuskler. Det är mycket jobbigare än vad man tror.


Avsluta sedan med en skön andningsmeditation som är rogivande och som ger god sömn.




Guldmjölk

Portioner: 25 | Tid: 7 min

GURKMEJAPASTA
0,5 dl Malen gurkmeja
0,5 dl Malen ingefära
1 tsk Grovmalen svartpeppar
2 dl Vatten
GULDMJÖLK
2 dl Valfri mjölk (gärna havre, kokos eller nötmjölk)
1 tsk Gurkmejapasta
1 tsk Ghee eller kokosolja

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att förbereda gurkmejapastan: Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme samtidigt som du rör om tills du har en tjock pasta. Detta går fort! Låt svalna och förvara sedan pastan i kylen.
  2. Gör guldmjölken genom att hetta upp valfri mjölk på en platta och häll upp i en kopp. Tillsätt 1 tsk av pastan och tillsätt 1 tsk ghee eller kokosolja, rör om och avnjut.
  3. Om du vill ha en skummig guldmjölk, i likhet med latte, kan du mixa den varma mjölken med kokosolja/ghee och gurkmejapasta. Därefter häll upp i en kopp.
  • Detta är ett recept på gurkmejapasta som ger flera portioner, beräknat upp till 25 portioner. Du kan utan problem halvera mängden till pastan. Förvara pastan i en tätförsluten burk i kylen. Denna pasta kan även användas som smaksättning vid matlagning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar