torsdag 30 maj 2013

Rosor...rosor å åter rosor me like

Den strama spaljén fungerar bra ihop med den levande grönskan.
Bygg blommande klättervägg
Den strama spaljén fungerar bra ihop med den levande grönskan.

Liggande ribbor är ett stilsäkert sätt att bygga en skärm. Mellan ribbsektionerna bryter ett luftrum av armeringsjärn och ger skärmen en harmonisk rytm.
Vad behövs? kolla på Hus och hem

Underbara klätterrosor som jag gärna skulle vilja ha mot en sådan klättervägg

Man hör ibland talas om slinger- eller klängrosor, vilket är felaktigt, då inga rosor klänger eller slingrar sig utan de hakar sig fast i omgivningen med hjälp av sina taggar. Om det inte finns något att haka upp sig på så breder grenarna ut sig över marken och bildar med tiden stora, ogenomträngliga Törnrosa-snår!Källa Odla.nu


'Maria Lisa' (Multiflora-gruppen)
Nästan taggfria grenar som når upp till 3,5 m. Blommorna är små, enkla, mörkrosa i stora klasar. Växtsättet är kraftigt och högt med bågböjda grenar. Man kan använda den som friväxande stor buske, i buskage eller som klätterros.
Källa Odla.nu
Long John Silver (Setigera-gruppen)
Kraftigt växtsätt med bågböjda, taggiga grenar, upp till 4 meter höga. Vita, tätt fyllda blommor i klasar. Medelstark doft. Ganska frisk sort som blommar från juli till augusti.
Källa Odla.nu

'American Pillar' (Wichuriana-gruppen)
Kraftigt och tätt växtsätt med bågböjda/nedliggande grenar, 6 m höga/långa. Få men stora taggar. Enkla, medelstora, karminrosa blommor med vit bas i kronbladen. Svag doft .
Källa Odla.nu
Dagens tanke

Bättre med öppen fiendeskap än falsk vänskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar