torsdag 21 februari 2019

Knäckebrödets dag

Här vräker snön ner idag, så det får bli en ligga på soffan och mysa dag. Vad passar då inte bättre än att baka lite fröknäcke först, för att sedan boa in sig med gott te, tända ljus och knapra på världens godaste fröknäckemackor? Det ska i alla fall jag göra 😊

Bild:Carlshamn mejeri 

Recepttips! 
En nyttig och god start på dagen! 
Fröknäcke är så bra när man är glutenintolerant, här får du ett bra recept.

Recept:
FRÖKNÄCKE
(1 långpanna - ca 10 knäckebröd)
0,8 dl solrosfrön
0,8 dl pumpakärnor
0,8 dl sesamfrön
0,5 dl chiafrön
2 dl majsmjöl
2 msk olja
2 dl hett vatten

1 tsk salt

GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke till en jämn smet. Blanda ner oljan. Koka upp vattnet och häll ner i smeten. Rör om väl.

Tryck ut smeten tunt med blöta händer på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Se till att trycka ut smeten så tunt det går.
Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Låt svalna, bryt i bitar och njut av en knäckemacka med dina favoritpålägg. (Recept: Carlshamnmejeri)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar